Нещодавно до своїх підписників звернувся відомий запорізький влогер під псевдонімом Тайлер Андерсон. Він розповів, що скоро його канал «GEEK JOURNAL» можуть видалити з Ютуба.

Причина – три страйки від працівників 1+1 на Ютуб-канал «GEEK JOURNAL». Скарги стосувалися того, що у своїх оглядах Тайлер Андерсон використовував фрагменти з проєктів, новин тощо вище згаданого телеканалу. Після трьох страйків, за правилами платформи, канал автоматично видаляється. Тож, імовірно, вже з 28 січня запоріжці залишаться без улюбленого контенту.

Ютубер вбачає в цьому своєрідну помсту від 1+1. Адже він декілька разів критикував медіахолдинг за викривлення новин, недоброякісні проєкти (серіали «Школа», «Москаль» тощо) та використанні в серіалах й фільмах власного виробництва здебільшого російської мови.

«Привіт, людини! Сподіваюсь, що у вас все гаразд)

Бо в нас не те щоб дуже. Плюсам не сподобалось, коли їм в очі кажуть, те що люди думають давно. Вони образились і тепер швиряються своїми страйками, як мавпа кетяхами. Це означає, що наш канал під загрозою свого існування. нам дуже шкода років нашої праці, тож за можливості скачайте якомого тих відео, що лишились. Бо, ви не смійтесь тільки “удаляют із всєх сєтєй!” Ну і морального готуйтесь наганяти нам підписок на іншому каналі..

Ні, оскарження нічого не дає, бо для ютуб ми в порівнянні з величними плюсами тупо ніхто! Так що ми буквально дихаємо зараз на ладан. Дякую за розуміння)», – пише Тайлер у соціальних мережах.

Український блогер, журналіст, публіцист, політичний діяч (один з засновників партії «Демократична сокира») Юрій Гудименко став на захист запоріжця.

До речі, політик родом із Запоріжжя. Декілька років тому переїхав до столиці.

У 2016 році Олексій, він же Тайлер Андерсон, заснував разом зі своєю дівчиною Юліаною Ютуб-канал «GEEK JOURNAL». Головна мета – огляд українських фільмів, які виходять в прокат. Іноді на каналі розглядаються значущі теми, для прикладу, питання мови, цілісності країни. Зауважимо, що хлопець спілкується зі своїми глядачами виключно українською мовою.