Голова Вільнянської міської громади Наталія Мусієнко у прямому ефірі визнала, що підбурює людей до протестів проти будівництва каолінового кар’єра.

Вчора у прямому ефірі телеканалу «Суспільне Запоріжжя» голова Вільнянської міської громади Наталія Мусієнко визнала, що підбурює громаду на акції протесту. Зазначивши, що робить це у поза робочий час.

Навіщо посадовиця штучно розпалює конфлікт не пояснює. Адже голова міської громади  точно розуміє, що будівництво комбінату та каолінового кар’єру створить додаткові робочі місця, а також  принесе прибуток (у вигляді податків)  у розмірі річного бюджету ТГ.

 

Нагадаємо, третій день у Вільнянському районі тривають акції протести. Вчора люди перекривали ділянку дорогу на трасі  Харків-Сімферополь. Їх обурення викликало те, що 9-го січня вночі на територію, де планується звести каоліновий кар’єр, заїхала будівельна техніка, й почались земельні роботи. Протестувальники вбачають у майбутньому підприємстві небезпеку для здоров’я людей та екології Запорізької області.

Натомість працівники Біляївського збагачувального комбінату стверджують, що всі дозвільні документи на будівельні роботи законні і є у відкритому доступі. Також показали  й  висновки експертної комісії.

 

Штучне соціальне напруження створюють люди з якими «не поділилися» – кажуть представники збагачувального комбінату. Маючи на руках усі дозвільні документи, оцінку провідних інститутів України, дозволи екологічної комісії  – чотири роки відстоюють законне право будувати кар’єр. За цей  час представники комбінату отримували погрози від депутатів та місцевих мешканців.  «Попередження» лунали навіть від народного депутата із трибуни Верховної ради. Вдалося втримати оборону й від рейдерських захоплень.

Також представники збагачувального кар’єру зазначають, що готові іти на відкритий діалог, показати усі документи (а вони є і у відкритому доступі в мережі). За необхідності готові  висадити зелені насадження, які створять так званий щит між територією будівництва та населеними пунктами.

Також зазначимо, що мітинги на місці будівництва каолінового кар*єра 10 січня і на дорогах області 12 січня були несанкціонованими, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом дій, що загрожують громадському порядку, – інформацію оприлюднили  на сайті Головного управління національної поліції у Запорізькій області.