Начальник одного з управлінь «Запоріжгазу» Запорізької області, окрім основної діяльності вирішив зайнятися «підробітком». Почав вимагати гроші у підприємця. Підозрюваного викрили.

На сайті Нацполіції повідомляється, управлінню стратегічних розслідувань Запорізької області Нацполіції, слідчим Бердянського районного відділу поліції за процесуального керівництва Бердянської місцевої прокуратури видалося викрити у вимаганні та отриманні хабаря начальника одного з управлінь АТ «Оператор газорозподільної системи «Запоріжгаз».

Він запропонував місцевому підприємцю не створювати перешкоди для узгодження та видачі актів перевірки технічного стану димових та вентиляційних каналів в приміщенні, яке належить службі підприємництва, для подальшого введення в експлуатацію газового обладнання. Сума за «послугу» – майже 42 тисячі гривень.

Фігуранта справи затримали на робочому місці після отримання 19 тисяч гривень. Гроші вилучено. Загальна сума, яку вдалося отримати підозрюваному – понад 41 тисяча гривень.

Вирішується питання про повідомлення начальникові підозри за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.