У Запоріжжі продовжується будівництво мостів через річку Дніпро. Щоб продовжити роботу будівельникам знадобиться потужний  плавучий кран – найбільший у Європі, його вже доставили до Запоріжжя.

Це трапилося ще в середу, 6 січня, але лише сьогодні в Укравтодорі показали фото гіганта, який після модернізації здатен підіймати вантаж вагою 800 тонн.

До Запоріжжя кран прибув зі Стамбулу. Ця 148-метрова вантажопідйомна машина є несамохідною, тому до запорізької Кривої бухти його доставляли буксирами.

Місія LK-800 у нашому місті — добудувати флагман президентської програми “Велике будівництво”, а саме споруду № 10 (вантовий міст через р. Дніпро) автотранспортної магістралі.

За допомогою плавкрану LK-800, мостобудівельники будуть транспортувати секцію прогонової будови мосту від будмайданчика в районі Кривої бухти безпосередньо до опор споруди № 10. Там плавучий кран буде підіймати конструкції на тимчасові опори. Загалом таким чином буде перевезено 6 таких конструкцій. З яких, у першу чергу, буде змонтована верхова гілка вантового мосту, довжиною 660 м.

Від Кривої бухти до місця монтажу відстань складає 6 км. Це перший випадок в історії України, коли конструкції будуть транспортуватись плавкраном по річці на таку значну відстань.