Британські вчені дослідили нову версію Covid-19, яка починає активно поширюватися, висновок – він значно заразніший, а ніж попередній.

Про дослідження науковців пише BBC News.

Вчені дійшли висновку, кількість заражень новим варіантом Covid-19 збільшилася втричі у листопаді, в той час як захворюваність початковою версією вірусу зменшилася на третину.

Професор Аксель Ганді з лондонського Імперського коледжу сказав, що різниця між типами вірусів “досить велика”.

“Існує величезна різниця в тому, як легко поширюється варіант вірусу”, – сказав він BBC News. “Це найсерйозніша зміна вірусу з моменту початку епідемії”, – додав він.

Дослідження Імперського коледжу свідчить про те, що передача нового варіанту потроїлася під час блокування Англії в листопаді, тоді як попередня версія була зменшена на третину.

Випадки захворювання на Covid-19 почали швидко збільшуватися під час другого сплеску, і кількість випадків, зафіксованих за один день, досягла нового максимуму в четвер.

Ранні результати показали, що вірус швидше поширюється серед молодших 20 років, особливо серед дітей середнього шкільного віку.

Але найсвіжіші дані свідчать про те, що він швидко поширювався по всіх вікових групах, за словами професора Генді, який був членом дослідницької групи.

“Одне з можливих пояснень полягає в тому, що ранні дані були зібрані під час листопадової блокування, коли школи були відкриті, а діяльність дорослого населення була більш обмеженою. Зараз ми бачимо, що новий вірус збільшив рівень зараженості серед усіх вікових груп”.