Нещодавно на своїй сторінці у Facebook відома запорізька волонтерка Олеся Кулик розповіла про передноворічний «сюрприз». Невідомі викинули на смітник 700 кажанів, які занесені до Червоної Книги.

Інцидент трапився в неділю, 27 грудня, на одній з вулиць Космічного мікрорайону. Жінка разом з сином виявила в сміттєвому баку кажанів. Вона негайно зателефонувала волонтерці й попросила про допомогу. Рукокрилих було дуже багато, тож самостійно їх витягти звідти, а потім доставити до Олесі Кулик було неможливо.

 «Я вдома сама, дівчина, яка їх знайшла не впорається самостійно. Я не можу кинути своїх тварин. Починається збір «охочих», а насамперед не те щоб охочих, але людей, які готові відсунути роботу, сім’ю і новорічні клопоти на потім», – пише Олеся про той випадок.

Охочих допомогти знайшли. 681 мишку доставили до волонтерки. П’ять годин тваринам надавали допомогу (перекладали в коробки, нагодували тощо). Згодом врятованих передадуть до Центру Рукокрилих, який знаходиться в Харкові.

На питання, яким чином понад 600 червонокнижних кажанів опинилися на смітнику, Олеся знаходить наступне пояснення: «Я припускаю з досвіду, що люди робили ремонт – прибирання, виявили мишок, і не знаючи, що мишкам можуть допомогти волонтери й вони в Червоній Книзі України, викинули їх у сміттєвий бак».

На цьому рано ставити крапку. Потрібен корм для тварин, мішечки для сну, а також машина яка доставить мишок до Харкова.