Вчора, 15 грудня, у Києві відбувся мітинг під час якого підприємці протестували проти запланованих урядом карантинних обмежень. Протестувальники вважають, що введений локдаун, який запровадять у січні, «вб’є» їх бізнес. Не обійшлося без сутичок з поліцією.

Акція під назвою «#SaveФОП» відбулася біля Верховної Ради. На час мітингу в столиці перекрили вулиці Грушевського, Садову та Інститутську, для авто та пішоходів, адже потім підприємці рушили ходою по місту. У часники вимагали від влади скасовувати локдаун, який запланований на січень (з 8-24 січня 2021 року). Люди крокували вулицями з різноманітними плакатами на яких було написано: «Я ФОП. Я сплачую податки», «#SaveФОП», «Я 73% – помилився», й т.і.

Фото з Facebook

Згодом в соціальних мережах почала з’являтися інформація, що поліція застосовує силу проти протестувальників. Своєю чергою на сайті ГУНП Київської області повідомили, що внаслідок конфліктів постраждали 40 поліцейських. Одного з правоохоронців під час штовханини вдарили по голові, внаслідок чого він втратив свідомість. Його доправили до лікарні.

Сутичка виникла, коли люди намагалися встановити військові намети на Майдані Незалежності. Розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

Деякі учасники акції все ж залишилися ночувати на центральній площі, повідомляє «Укрінформ».

На головній фото з сайту Цензор.нет.