Коспозитор, автор багатьох пісень Павла Зіброва та Таїсії Повалій Олександр Жилінський помер. Йому було 65 років.

Про втрату написав у Facebook народний артист України, музичний продюсер Юрій Квеленков .

“Прощай дорогий. Ми зідзвонювалися пару років тому і хотіли відродити “Веселад”. Він сказав, що двічі в одну річку не ввійдеш…. так з’явився конкурс “StarTime”. А останній раз, він дзвонив мені пару місяців тому. Хотів зустрітися….Мори прийшли на землю. Всі ознаки кінця, описаного в Книзі одкровень”, – написав артист.

 

Олександр Жилінський народився у селі Осіпенко Бердянського району, що на Запоріжжі.

Його творча діяльність, як композитора почалася з 1972 року. Займався викладацькою і постановочною роботою в Київському училищі естрадно-циркового мистецтва і в Київському Державному інституті театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого.

Олександр Жилінський — автор симфонічної та камерної музики, ораторій, мюзиклів, музики до телевізійних і театральних постановок, кінофільмів, а також більше двохсот пісень на вірші відомих поетів. Пісні Олександра Жилінського виконували Микола Караченцов, Валентина Толкунова, Таїсія Повалій  Павло Зібров та інші артисти. На пісні Жилінського знято понад 20 відеокліпів. Його пісні в авторському виконанні та у виконанні інших артистів вийшли в світ на аудіокасетах і дисках в Україні, Канаді, Росії, Білорусі, Польщ.