Нові мости в Запоріжжі, що з боку Бабурки пройшли перші випробування. Сьогодні 8 вантажних автомобілів по 8 тон кожна проїхалися мостами ожночасно.

Про це повідомив керівник Укравтодору Олександр Курбаков у соціальних мережах.

 

Сьогодні – на Запорізьких мостах. Проводили випробовування міцності першого мосту – з району Бабурка на острів Хортиця, щоб до кінця року відкрити проїзд в один напрямок.
▪️ Як саме має тестуватися міст визначає проєктант, та загальні правила однакові у всьому світі. Ми мали 8 вантажівок по 34 тонн кожна, заміри проводилися на кількох точках до, після, та поступово з рухом вантажівок. Результат отримаємо завтра.
Контроль якості і відповідність робіт технологічним нормам контролюють замовник, підрядник та незалежний технагляд – австрійська компанія, що працює на мостах 24/7 і має право проводити тестування сумішей чи будь-чого у будь-який момент без попередження підрядника.
Щоб встигнути завершити роботи за 2, а не за 4 роки, як це визначено контрактом, підрядник одночасно працює на кількох точках мега-будівництва. Нагадаю, що Запорізький міст це не просто міст – це 9-кілометрова магістраль, яка складається з 6 транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі два 2 позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.
ВІн також анонсував, Пщо першим буде відкритим міст через Старий Дніпро, на фото вже можна побачити заасфальтований проїзд та бар’єрне огородження. Паралельно ведуться роботи  на вантовому мості через Дніпро. Роботи на ньому у Кривій бухті у самому розпалі – у січні найпотужніший в Європі плавучий кран LK-600 буде влаштовувати конструкції вантового мосту на тимчасові опори.