Мешканці ЖК “Навігатор”, що в Оболонському районі Києва продовжують боротися за можливість переходити дорогу безпечно.

На перехресті вулиці Семена Скляренка та провулку Балтійського комунальники зняли світлофори кілька тижнів тому. Тоді робили заміну електричних стовбів, тож усі сподівалися, що світлофор на місце повернуть, але ж ні – цього не сталося. Теоретично тут є “зебра”, але її не видно, бо протягом року її витерли колеса автомобілів, тут також теоретично є знаки, що вказують на присутні переходу, але їх не видно, тому водії мчать не зважаючи на людей, які десятки хвилин стоять на узбіччі.

Протягом двох тижнів на переході збили трьох людей, йдеться у тому числі про смертельні випадки, – розповідають мешканці комплексу.  Для пішоходів перейти з  ЖК до найближчих об’єктів соціальної інфрастуктури є справжнів випробуванням. Усе – школи, магазини, зупинки громадського транспорту, ринок знаходиться по той бік шестисмугової дороги, яка має інтенсивний рух транспорту. Діти також щоденно перетинають небезпечне перехрестя.

Мешканці комплексу вийшли на акцію протесту в неділю, а перед цим направили декілька запитів з проханням повернути світлофори, у відповідь почули фразу – вчіться жити без них! Акцією вдалося привернути увагу медіа, про проблему заговорили навіть центральні телеканали. Репортаж з акції можна побачити в сюжеті.

Втім, активісти кажуть – вгамуємося тоді, коли отримаємо можливість безпечно переходити дорогу.

Люди продовжують надсилати десятки запитів до міської влади, детартаментів, комунальних служб та поліції. А в разі не встановлення світлофора обіцяють вийти на дорогу ще більшим складом.