Завтра, 6 грудня на перехресті вулиці Семена Скляренка та Балтійського провулка відбудеться акція.

Люди вийдуть на проїжджу частину, щоб привернути увагу міської влади Києва до проблеми, яку кілька тижнів тому створили комунальники.

При заміні електричних стовпів було демонтовано світлофор, на місце його не повернули й не відомо чи повернуть. Насиченість руху по вулиці Скляренка є інтенсивною, за відсутності світлофору потрапити на провулок Балтійський до ЖК “Навігатор”, який вже містить два зданих в експлуатацію будинки, можна лише збоку Куренівського парку. Водії, що рухаються з Оболоні звернути ліворуч на провулок не можуть. Дехто пробує проскочити, комусь вдається, іншим ні. Скажімо сьогодні ввечері на перехресті працювали 2 екіпажі поліції, трапилася чергова ДТП.

Пішоходи, яким потрібно перейти з провулка на протилежний бік вулиці Скляренка, де розташований найближчий до ЖК супермаркет та зупинка трамваїв ризикують життям. Мешканці комплексу повідомляють, що протягом 2 тижнів на місці, де є знак пішохідного переходу, але вже немає світлофора, під колеса автомобілів потрапили 2 пішоходи.

“Знаків пішохідного переходу не видно, водії не встигають пригальмувати, коли бачать на проїжджій частині людину. Зебра давно витерлася. Раніше тут був світлофор, щоб перейти дорогу в пішохода було  близько 15 секунд, зараз і цього часу немає.  Комунальні служби та районна адміністрація не реагують, ризики занадто великі, щоб закривати на це очі, тому завтра люди йдуть на акцію” – розповіла мешканка провулку Балтійського, 5.

Людей скликають у соціальних мережах, анонси розповсюдили в усіх телеграм чатах комплексу.