2 грудня 2020 року Об’єднані Арабські Емірати свідзначили 49-й Національний день –  річницю створення союзу семи еміратів.

На міжнародному рівні ОАЕ надіслали медичну допомогу у понад 120 країн, що потребують допомоги, підтримавши таким чином понад 1,6 мільйона працівників медичної сфери у всьому світі у боротьбі з пандемією COVID-19.

На початку пандемії рейс еміратської авіакомпанії “Etihad Airways” з 11 тоннами гуманітарної допомоги прибув до Міжнародного аеропорту Бориспіль. На борту також було 113 громадян України, яким допомогли повернутися на батьківщину.

З нагоди 49-го Національного Дня і в рамках посилення міжнародного співробітництва у боротьбі з поширенням пандемії коронавірусу COVID-19 Посольство ОАЕ в Україні передало понад 1,5 мільйона експрес-тестів на COVID-19 (IgM/IgG) та масок для українських державних установ, лікарень, Служби безпеки України, Київської міської державної адміністрації, Духовного управління мусульман України, навчальних закладів, дитячих будинків, геріатричних пансіонатів, установ для дітей, які потребують допомоги, благодійних організацій, багатьох інших місцевих органів влади в столиці, регіонах та інших містах.

Допомога має на меті сприяти оперативному виявленню COVID-19 та антитіл у населення України після зараження.

 

Таким чином, ОАЕ продовжили свої новаторські гуманітарні ініціативи, спрямовані на стримування поширення пандемії коронавірусу COVID-19,  та втілення своєї місії на підтримку цінностей солідарності та українців у подоланні наслідків цієї кризи.