Помічника митрополита Російської православної церкви у Запоріжжі звільнили від кримінальної відповідальності.

Рік тому близьку людину митрополита Луки Євгена Кугатова затримали при отриманні посилки з наркотиками. При затриманні, за інформацією джерел Регіонньюз у правоохоронних органах було виявлено велику кількість наркотичного концентрату, який використовують для виготовленні наркотиків. Пізніше поліція оприлюднила доволі дивну інформацію, мовляв – наркотиків було дуже трошки, можливо для однієї дози. Джерела Регіонньюз натякнули, що охоронець очільника російської церкви власноруч привіз правоохоронцям 10 тисяч доларів, щоб справа зійшла з рук.

Сам же митрополит поквапився назвати свого помічника наркозалежним, мовляв – наркотики отримував для себе. Це доволі поширена стратегія свідчень, щоб уникнути відповідальності за можливе поширення наркотрафіку.

За відсутністю доказів редакція вдавалася пощирення цієї інформації, втім мусимо сьогодні нагадати, якою була ситуація рік тому.

Зрештою, суд звільнив опа від відповідальності підтримавши версію митрополика стосовно наркозалежності та не причетності до поширення наркотичних речовин.