Про виділення 8, 7 мільйонів гривень на покупку засобів індивідуального захисту для міських шкіл йдеться у рішенні виконкому, який сьогодні опублікували на сайті міської ради.

Захистити планують учнів, вчителів та інших співробітників шкіл. Судячи з рішення мова є про засоби дезинфекції рук та поверхонь.

Про цільове призначення затверджених 8.7 мільйонів гривень свідчить текст пояснювальної записки, який був доданим до проекту.

Відповідно до розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 12.11.2020 №504 «Про збільшення обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» на 2020 рік» бюджету міста на 2020 рік збільшено обсяг субвенції з місцевого бюджету на забезпечення засобами захисту учасників освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину, а саме: на закупівлю дезінфікуючих засобів для обробки рук і шкіри та дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь на суму 8 762,929 тис.грн.