На Хортиці у Запоріжжі продовдують фіксувати масові крадіжки та пошкодження автомобілів туристів.  Там вже давно існує проблема вирішувати яку не квапиться ніхто.

Зараз туристи  вкотре звернулися до місцевої влади з проханням вжити заходів, бо поліція регіону лише розводить руками. Правоохоронці вважають, що встановлення камер відеоспостереження може істотно вплинути на ситуацію.

Так, Олексій Стояновський поділився відео, на якому показує тільки-но вибите заднє скло автомобіля на стоянці заповідника.

Хортиця – головне туристичне місце нашого краю. Сюди хочуть приїжджати, хочуть бачити, пам’ятати та їхати зі своїми речами назад. У відео наголошують на бездіяльності поліції та місцевої влади.


“Невже влада не знає, що тут таке відбувається? Чому нічого не можуть вдіяти? Ми дзвонили до поліції. Вона бездіяльна!”, – коментують в відео.

Остання найголосніша крадіжка була зафіксована тут в червні 2020 року. Картина та сама. Вибите скло автомобіля та відсутність цінних речей у салоні. Згодом після багаторазових випадків адміністрація заповідника звертався до правоохоронних органів за допомогою. Але чи допомогло це? Бачимо на практиці.