В Україні відбувся третій конкурс проєктів євроклубів України «Прямуючи до ЄС змінюємо Україну» Представництва ЄС в Україні (European Union in Ukraine ) та Euroquiz.org.ua.
За результатами цього конкурсу NGO Ambassador із Запоріжжя з креативним проєктом-євровікториною «Що? Де? Коли? Як? в Європі» став переможцем цього конкурсу. Проєкт було відібрано серед багатьох інших проєктів.
Протягом майже трьох місяців учні та молодь міста Запоріжжя брали участь в Євровікторині: «Що? Де? Коли? Як? в Європі» та вивчали, що Україна завжди належала до сім’ї європейських народів. На жаль, довгий час українцям намагались нав’язати іншу ідентичність. Нині ж, повертаючись до розуміння, хто ми є, українцям необхідно повернути себе на ментальну, культурну та історичну мапу європейської цивілізації.

У 2014 році, ціною величезних жертв, українці вибороли європейське майбутнє для України. З підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС розпочався практичний рух України до ЄС»
Завдяки Євровікторині:«Що? Де? Коли? Як? в Європі» молодь Запоріжжя зробила відкриття, що секрет успіху Європейського Союзу – в базуванні на чотирьох основних свободах: свободі руху людей, свободі руху товарів, свободі руху капіталів і свободі руху послуг. Це означає, що кожна людина в межах Євросоюзу може вільно подорожувати, торгувати, користуватись коштами і надавати послуги. З отриманням безвізу Україна зробила крок до першої свободи, користуючись якою ми можемо переходити до набуття інших через інтеграцію до ЄС.
Таким чином, учасники Євровікторині «Що? Де? Коли? Як? в Європі» усвідомили, що швидкість руху до Євросоюзу залежить передусім від нас самих, від нашої згуртованості навколо реформ та від того, як ми самі готові слідувати європейським правилам, нормам, цінностям.

Заходи NGO Ambassador спрямовані на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнів, формування «європейської свідомості» та відчуття «громадянина Європи», усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.

В 2021 році в рамках Євроклубу «Амбасадор» планується проведення таких заходів як: конкурс есе «Євросоюз: шляхи розвитку», Туристичний брейн-ринг «Євротур», Круглий стіл «Україна на шляху до євроінтеграції», Засідання євроклубу «Європейські свята в Україні», Проведення акції «Говоримо іноземними мовами», Фотовиставка «Європа на карті світу», Книжкова виставка «Країнами ЄС», Конкурсна – розважальна програма «Євротур» та Флешмоб «Про Європу – нашому місту».

Проєкт «Що? Де? Коли? Як? в Європі» реалізується за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні».

Поспілкуватися або долучитися до команди NGO Ambassador та дізнатися більше про цінності та життя в Україні й ЄС, євроінтеграцію Української держави, ментальність українців і європейців можна на сторінках організації у соціальній мережі Facebook.