Ми вже писали про те, що на виборчих дільницях Запоріжжя наявні «волонтери», які проводять опитування «5 питань від президента».

Головна біда опитування – його незаконність. Втім це не єдина проблема, адже волонтерами, які проводили його виступають також неповнолітні діти. Мешканці Запоріжжя почали публікувати фотознімки неповнолітніх, яких залучили до проведення опитування, пише Форпост.

Питання законності на своїй сторінці у «Фейсбук» підняла політикиня Софія Федина. Вона помітила залучення неповнолітніх до незаконного анкетування та пояснила чому воно є незаконним.

«Верховна рада не підтримала законопроект про опитування під час голосування –  тому будь-які опитування в день виборів є незаконним. Також порушено закон про фінансування партій, оскільки партійні кошти не можуть бути використані на опитування президента. Якщо перед входом на виборчу дільницю стоять опитувальники Зеленського – викликати поліцію, оскільки це суперечить ч.2 ст. 71 Конституції України про вільне волевиявлення та ч.3 ст. 14 Виборчого кодексу України, оскільки проведення опитування у день голосування є фактором психологічного і маніпулятивного впливу на виборця», – зазначила політик.

Окрім цього, у разі порушення мають притягатися і виконавці. Тобто фактично за проведення опитування можуть постраждати «волонтери», серед яких є й діти. Виходить, що президентське опитування разом з його організаторами буквально «підставляє» дітей під удар.