З усіх куточків Запорізької області повідомляють про порушення закону біля дільниць

З усіх куточків Запорізької області повідомляють про порушення закону біля дільниць

Читачі  продовжують ділитися світлинами, на яких зафіксоване порушення закону президентом України. Незаконне опитування проводять на входах та виходах до виборчих дільниць, опитують лише тих, хто проголосував. На запитання – як перевіряють голосувала людина чи ні, та чому відповідати пропонують лише тим, хто поставив галочку в бюлетені, – мовчать.

Така ж реакція у виконавців протизаконної ініціативи на зауваження з боку свідомих членів комісій. Звертають увагу молодим людям навіть звичайні виборці.

“У 91 школі хлопчик-«опитун» при мені телефоном отримав розпорядження від керівництва підійти всередину до голови комісії та сказати, що вони вже тут, я підійшла разом з поліціянтами та застерегла від порушення законодавства, всі погодились, але як воно далі, коли я пішла?” – пише читачка Форпост.

Питання Зеленського роздруковані на звичайному актуші А4, пачки з питальниками молоді люди пладуть прямо на картонну коробку, яку називають спеціальною урною. Варто зазначити, представники ініціативи президента присутні не на кожній дільниці, а виборково – де сподобалося. Подекуди люди бачать,  як з порушниками закону стоять стражі порядку, напевно в якості підтримки.

На авіаційному коледжі, «5 питань» разом з поліцією стояли.
А на 12 школі організований автобус з людьми

У той же час читачі та журналісти повідомляють, що “опитуни” мають геть юний вигляд, дехто з них явно неповнолітній.

Залучення неповнолітніх до такого виду зайнятості є, як і саме опитування, незаконним. Чому ініціатива Зеленського є протиправною детально розказала народна депутатка Софія Федина та пояснила алгоритм дій задля запобігання правопорушення.

Зеленський вирішив зайнятися незаконною агітацією у день виборів.
Моя дільниця: прямо перед входом стояла дівчинка від опитування зеленського. В білій накидці і картонним ящиком, шрифт на яких співпадає зі шрифтом агітаційної кампанії слуг. На вимогу представитися – почала відвертатися, документів на перебування, документів від кого вона, хто їй дав право там стояти – теж немає. З Києва, до речі, приходять сигнали, що до опитування залучили неповнолітніх – а це незаконне використання праці неповнолітніх.
Я звернулася до присутньої на дільниці поліції – вони порадили викликати наряд патрульної поліції. Патрульні приїхали – відхрестилися і всю відповідальність переклали на поліцію на дільниці. Правда я усіх заставила зафіксувати, які статті Конституції, виборчого кодексу і закони порушуються, і що з них ніхто не знімає відповідальності.
На разі опитувальниця добровільно вийшла за територію дільниці. Але вони реально дівчину підставили, бо у випадку чого, саме її притягатимуть до відповідальності. Навіть тут слуги в своєму амплуа.
Тому, товариство, запрошую пильнувати законність виборчого процесу і не дозволити #потерпілому гвалтувати виборців.
Алгоритм дій такий:
– якщо перед входом на виборчу дільницю стоять опитувальники Зеленського – викликати поліцію, оскільки це суперечить ч.2 ст. 71 Конституції України про вільне волевиявлення та ч.3 ст. 14 Виборчого кодексу України, оскільки проведення опитування у день голосування є фактором психологічного і маніпулятивного впливу на виборця.
Верховна рада НЕ ПІДТРИМАЛА законопроект про опитування під час голосування – тому будь-які опитування в день виборів є НЕЗАКОННИМ. Також порушено закон про фінансування партій, оскільки партійні кошти не можуть бути використані на опитування презедента.
– поліція буде в шоці. Тому завдання – заставити їх фіксувати порушення, прийняти від вас заяву про порушення і записати статті, які порушує це опитування.
– прослідкувати, щоб опитувальники були виведені за межі виборчої дільниці. Бажано їм пояснити, що їх зроблять врешті винними за порушення закону, бо в них немає жодних документів, які б дозволяли і вповноважували проводити опитування. Вони не хочуть бути відповідальними.
– повідомляти про всі такі випадки та інформувати людей, як протидіяти незаконній агітації Зеленського у день виборів.
Будьмо свідомими громадянами. Закон один для всіх.