В управлінні з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міськради відбулася нарада, основною темою якої було дотримання умов карантину. На нараді також були присутніми представники патрульної поліції.

Перевізниках нагадали про умови перевезення пасажирів на час карантину й наполягли їх дотримуватися. Основною вимогою є дотримання маскового режму – усі пасадири мають бути у захисних масках, також ікількість їх не повинна перевищувати кількість наявних лише сидячих місць. Також салони автобусів, тролейбусів та трамваїв мають щоденно дезінфікувати.

Такі правила повинні виконуватись, адже нині Запоріжжя перебуває в «жовтій зоні» епіднебезпеки, а показник нових випадків коронавірусної хвороби за добу свідчить про погіршення епідемічної ситуації в Україні та Запорізької регіоні зокрема, тут протягом 21 жовтня зафіксували 309 нових випадків хвороби.

Виконання вимог регулярно перевіряють працівники патрульної поліції. Штраф за недотримання карантинних вимог – 17 тисяч гривень. Тож, і водіїв, і пасажирів просять відповідально ставитися до протиепідеміологічних правил.