Понад чотири години в селі Велика Знам’янка Запорізької області тривали пошуки маленької дівчинки. На щастя  дитину знайшли, з нею все гаразд.

Обставини пошукової операції розказали в пресслужбі Національної поліції області.

Про зникнення дитини заявила 46-річна жителька села Велика Знам’янка. Жінка повідомила, що зникла її 3-річна донька.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції та співробітники ювенальної превенції. Поліцейські з’ясували, що близько 12 години мати залишила дитину на подвір’ї, а сама пішла займатися хатніми справами. Коли через годину вона повернулась, то малечі ніде не було.

На пошуки дитини негайно був орієнтований весь особовий склад Кам’янсько-Дніпровського та Енергодарського підрозділів поліції, співробітники ювенальної превенції. Додатково підключились 60 бійців Національної гвардії та кінолог зі службовою собакою.  Крім того, до пошуків долучились всі небайдужі місцеві мешканці. Правоохоронці з громадою прочісували прилеглу до місця мешкання дівчинки територію. Всі розуміли скільки для 3-річної дитини навкруги небезпечних ділянок, враховуючи те, що зовсім недалеко від будинку заявниці знаходиться місцевий кар’єр.

Знайшла малечу місцева жителька, яка побачила орієнтування на розшук дитини в групі місцевих мешканців в одному з мобільних додатків. За майже чотири  години крихітка змогла самостійно подолати відстань у більше, ніж 2 кілометри! На щастя, з дитиною все було гаразд. Її життю і здоров’ю нічого не загрожує.