Вчора пізно ввечері автомобіль ветерана АТО та кандидата в депутати міської ради Запоріжжя обстріляли. А точніше, здійснили один постріл й  пошкодили автомобіль.

На час нападу в автівці знаходився ветеран АТО Сергій Кирик та його однопартійниця, голова ОСББ Тетяна Лазаревич.

У поліції повідомили про затримання стрілка та розказали стосовно чого порушено кримінальну справу.

В ході проведення першочергових заходів особа порушника була встановлена. Ним виявився місцевий мешканець 1979 року народження. Під час проведення невідкладних оглядів, з його домоволодіння по вулиці Приватній вилучена пневматична  гвинтівка, з якої, за попередніми даними, пошкоджено автівку кандидата в депутати.

Пневматична зброя направлена на проведення експертного дослідження, а її власника доставили до Комунарського відділення поліції для дачі пояснень. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України. Це – перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача. Санкція передбачає обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Постраждалих немає, в  автомобілі пошкоджено праве пасажирське вікно.