Найбільший державний банк України визнає самопроголошену Республіку Абхазія самостійною державою у той час, як весь світ вважає її частиною Грузії. Та навіть більше, в додатку “Приват 24” можна навіть вибрати громадянство Абхазії, яке також у світі не визнають.

Неважко здогадатися  визнання самопроголошена республіка отримала лише від Росії, яка спонсорувала збройний конфлікт та окупацію, а також від подібних їй країн, котрі в тому числі визнають “ДНР” та “ЛНР” окремими державами з власними офіційними паспортами та громадянством.

Про визнання банком Абхазії, як окремої держави свідчить анкета в “Приват 24”. Серед випадаючих у вікні країн з’являється країна Абхазія та громадянство Абхазії.

На цей кричущий нюанс звернули увагу читачі Регіонньюз й поділилися з редакцією поміченим.

Довідково: Абхазія – історико-географічний регіон на Південному Кавказі. Де-факто перебуває під контролем самопроголошеної Республіки Абхазії за військової підтримки Росії. Більшість країн світу визнає Абхазію автономною республікою у складі Грузії. Україна на офіційному рівні також вважає Абхазію частиною Грузії.