Обласні служби у справах дітей отримали від Мінфіну лист-повідомлення про обов‘язок на 1 січня 2021 скоротити третину працюючих, вірніше передати іх у підпорядкування територіальному органу Національноі сервісної соціальноі служби.
У період з 25 жовтня до нового року будуть ліквідовані районні служби у справах дітей. Їх майже 470 по всій Украіні.
Новостворені районні адміністраціі таких структурних підрозділів як Служби у справах дітей мати не будуть.
Тобто 145 законів втрачають виконавця. Люди будуть мати потребу звернутися до служб у справах дітей, за законом звернутися, а іх не буде – коментує Волинець.
Вона зазначає, що з початку 2021 року діти залишаться без захисту держави, а порядок усиновлення дітей і українцями, і іноземцями втрачає чинність, бо не буде виконавця. Те ж стосується вилучення дітей з небезпеки, подання позовів на позбавлення батьківських прав, на влаштування дітей у прийомні сім‘і і дитячі будинки сімейного типу і ще безлічі повноважень місцевих органів влади.
Структури змінюють, а закони і нормативні акти залишаються без змін.
Так вирішив Уряд! Так робить Уряд! Діти залишаються у небезпеці без елементарного захисту держви. Це правда – повідомила пані Людмила.
На її думку – важливіше навести питання, для вирішення яких громадяни звертались до служб, тобто компетенцію служб, і сформувати перелік питань, з яких тепер звертатися немає до кого