Запоріжжя фактично стоїть на межі банкрутства. Така ситуація в місті небажана для репутації Президента і ОП. Тому в команді «Слуги народу» намагатимуться змінити керівництво міста всіма доступними способами.

Про це в Facebook заявив економічний оглядач і політичний експерт Олександр Охріменко.

«Судячи з активності партії «Слуга Народу» в Запоріжжі, – це місто для команди Гаранта на особливому рахунку. За крісло мера тут готові боротися. Ніяких компромісів, як у Києві, не буде. І ось чому. Сьогодні Запоріжжя фактично стоїть на межі банкрутства. Місто набрало кредитів на 1 млрд 477 млн ​​грн. А відповідно до показників Прогнозу бюджету міста Запоріжжя на 2021-2022 роки, межа загального обсягу місцевого боргу та гарантованого територіальною громадою міста боргу на кінець 2020 становитиме вже 3,5 млрд грн», – повідомив експерт.

Олександр Охріменко пояснив, що значний “приріст” боргів пов’язаний з тим, що кредити місто отримувало під високі відсотки.

«Останні два кредити на 600 млн грн місто отримало під 19,5% річних. При тому, що середня ставка по муніципальним кредитам, як правило, не перевищує 16%», – написав він.

Відзначимо, що основні виплати по тілу кредитів, які Запоріжжя взяло в період з 2018 року до першого півріччя 2020 року, розпочнуться вже цієї осені – з 2 листопада. При цьому на обслуговування кредитів місто за два роки вже витратило понад 200 млн грн – 93 млн грн в 2019 і 129 у 2020-му році.

«Виплачувати гроші по тілу останніх кредитів Запоріжжя почне тільки цієї осені – з 2 листопада, відразу після виборів. І ось тоді почнуться по-справжньому непопулярні рішення. Чи розуміють в партії «Слуга Народу», що Запоріжжя стоїть на межі банкрутства і повного колапсу? Ймовірно, так. І тому в місті розгорнули активну боротьбу за крісло мера», – підсумував експерт.

Нагадаємо, що кандидатом в мери Запоріжжя від політичної партії «Слуга Народу» є Віталій Тишечко. Основним опонентом кандидата від команди Президента є чинний мер Володимир Буряк.