Партія “За майбутнє” у Бердянську не братиме участі у вибрах. Таким є рішення Третього апеляційного суду в м. Дніпро.

Своїм рішення суд скасував постанову Бердянської територіальної виборчої комісії про реєстрацію кандидатів у депутати міської ради від партії “За майбутнє”.

Рішення суду опублікували бердянські медіа.

Рішення суду набрало чинності вже з 6 жовтня і не підлягає касації, тобто є остаточним і безповоротним. У засіданні брали участь і глава ТВК Інна Власова, і юрист партії “За майбутнє” в Бердянську Ігор Волков.

У своєму рішенні колегія суддів зазначила, що більшість членів ТВК протиправно прийняли рішення про реєстрацію кандидатів у депутати Бердянської міської ради від “За майбутнє”. Суд вказав, що документи партії були оформлені з помилкою в частині дотримання гендерних квот.

Саме на недотриманні порядку висування кандидатів і акцентували увагу колег по комісії Олег Новіков, Анатолій Герасименко і ряд інших членів ТВК.
Ці аргументи не переконали главу Інну Власову та інших членів ТВК, яких небезпідставно вважають підконтрольними ексмеру Бердянська Валерію Баранову.

ЗМІ повідомляють, що засідання ТВК транслювали в прямому ефірі, весь Бердянськ спостерігав за тим, як “з усмішкою” приймалися незаконні рішення. Нечисленні прихильники Баранова в соціальних мережах, підконтрольний йому ресурс “Газета Місто” і ціла армія інтернет-ботів в один голос твердили про свято правосуддя після суду першої інстанції, називали “агонією влади” відбувається в Тервиборчкомі.

Порушення при реєстрації “За майбутнє” мали системний характер, аналогічні порушення були і в списках кандидатів в депутати Бердянської райради. Бердянська районна ТВК також виграла апеляцію, чим підтвердила законність своєї постанови про відмову в реєстрації партії. Як і інші незаконні рішення ТВК, суд скасував і реєстрацію партії “За майбутнє”.