Партія «За майбутнє» в Бердянську під керівництвом Валерія Баранова подала одразу три позови до суду, вимагаючи скасувати реєстрацію партії «Опозиційна платформа – За життя». Суд вчора тричі відмовив.

У Бердянську перед під час передвиборчих перегонах почалися справжні переслідування. Після того, як спроби бердянської ТВК не зареєструвати список ОТЗЖ провалилися, Баранов вирішив зняти партію з виборів через суд. Партія «За майбутнє», якою він керує в Бердянську і  від якої йде на вибори, відправила три позови до суду, щоб скасувати реєстрацію партії «Опозиційна платформа – За життя». Але суд встояв перед політичним тиском і відмовив Баранову і його обласним покровителям у вимогах.

Про судові процеси розповів публічно адвокат партії ОПЗЖ Роман Озюменко, за один день відбулося три судових засідання:

04.10.2020 года в г. Запорожье состоялись три судебных заседания инициированной политической партией "За Майбутне"…

Опубліковано Роман Озюменко Понеділок, 5 жовтня 2020 р.

– Такого нахабства і безпринципності в історії виборів, напевно, ніколи не було. Позивач прямо-таки переборщив зі своїми вимогами, і йому навіть довелося в ході судового засідання відмовлятися від одного з позовів, щоб не так яскраво демонструвати свій непрофесіоналізм. Ще дві позовні заяви мали надуманий характер, в них закон трактувався так, як хотілося б Баранову і його помічникам, а не так, як прописано в законодавстві. Видаючи бажане за дійсне, підміняючи поняття, прописані в нормах права так, як вигідно їм, а не так, як передбачив законодавець.

Формальним приводом став порядок надання згоди кандидата балотуватися. Баранов ( «За майбутнє») у своїх позовних вимогах вказує, що нібито цей порядок був порушений – нібито згоду кандидати повинні були давати ДО проведення конференції. Але виборчий кодекс, ст. 222 і 227 говорить про те, що згода балотуватися є самостійним документом і не носить обов’язкової прив’язки до її написання ще до проведення конференції. Однак має крайній термін її подачі – а саме до подачі повного пакета документів в ТВК.

Що це було з боку Баранова і «За майбутнє» – чи то махровий непрофесіоналізм юристів, чи то бажання відволікти нас, змусивши займатися безглуздим по суті розглядом – незрозуміло, підсумував Роман Озюменко.