Вчора ввечері Південний мікрорайон Запоріжжя шокувала новина про вбивство молодої жінки фактивно у під’їзді будинку, де вона проживала. Злочин трапився на вулиці Новокузнецька.

Протягом пів доби офіційних коментарів по цьому злочину поліція не давала, проводилася операція по встановленню обставин вбивства. Тим часом на Пісках версій люди висували більше, а ніж можна було проаналізувати. Протягом короткого часу поліції вдалося вийти на слід нападника та встановити його особу. Ним виявився 20-річний сусід вбитої.

Як вдалося у короткі строки фактично розкрити злочин, розказали і поліції.

На місці події правоохоронці зібрали речові докази, провели поквартирний обхід будинку, опитали можливих свідків події та встановили перебіг подій того дня з точністю майже по хвилинах.

Поліцейські з’ясували, що жінка проживала з 10-річним сином і того дня вони збиралися  в гості до дідуся. Однак,  онук  зателефонував йому і сказав, що повернувся зі школи, але мама не відчиняє двері.  Чоловік приїхав і виявив в квартирі  тіло доньки, після чого викликав поліцію.

Підтвердження знайшла головна версія поліцейських – умисне вбивство з корисливих мотивів. На це вказувало, що з приміщення квартири зникли мобільний телефон, два ноутбуки з документами, 650 євро, 1000 гривень, чотири банківські картки та  навіть продукти харчування.

Вранці наступного дня працівники поліції встановили особу підозрюваного у скоєнні злочину. Ним виявився 20-річний сусід потерпілої. В ході слідчих дій встановлено, що він дочекався жінку біля ліфту, вдарив її по голові, забрав ключі від квартири та затягнувши жертву всередину, задушив.  Далі зловмисник виніс з оселі все цінне майно і втік.

Затримали  зловмисника оперативники Комунарського відділення поліції та Управління карного розшуку на орендованій квартирі в Олександрівському районі Запоріжжя та вилучили речові докази вчинення злочину.