На сайті Запорізької міської ради з’явилася петиція з проханням розглянути можливість повернення харчування для дітей 1-4 класів коштом міського бюджету.

“Відновити безкоштовне харчування в школах для дітей 1-4 класів, створити міську програму з організації харчування всіх дітей в закладах шкільної освіти” – такою є тема петиції. 

Авторка петиції мотивує прохання необхідністю збалансованого і повноцінного харчування саме у школах, бо ж не у всіх дітей є рівні можливості його отримувати. Мова тут може йти не лише про фінансові можливості, а й про часові. Часто діти після школи відвідують курси, гуртки, тож часу для повноцінного домашнього обіду.

В різні періоди нашої нещодавньої історії школярі були по-різному забезпечені шкільним харчування. І не тільки сніданками, але і обідами. З плином часу дієтологи усього світу лише переконувались в перевагах повноцінного загального шкільного харчування.

На жаль, в місті Запоріжжя кілька років тому відмовились від практики забезпечувати дітей 1-4 класів навіть сніданками. З причин економії бюджету (хоча наводились і інші причини). При цьому навіть не було поставлено завдання знайти можливості в подальшому для повернення хоча б шкільних сніданків, не говорячи про більш відповідальні задачі – пише авторка петиції Ірина Марченко.

Підтримати петицію можна за посиланням.