Вчора, 28 вересня відбулася презентація проєкту Zaporizhzhia Public Space.

Громадський простір створено у рамках програми UCBI-II Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької ОДА і Запорізького обласного центру молоді.

Новостворений громадський простір дозволить поєднати всі потреби жителів та гостей міста у корисному та цікавому дозвіллі. Його називають платформою для взаємодії Запоріжців та гостей міста.

Простір знаходиться біля Запорізького обласного центру молоді, що розташований на площі Феcтивальній, у самому серці Запоріжжя. Щодня тут проходить близько 1500 людей різних категорій віку, статі, професії, що прямують додому, офісу, магазину, зупинки громадського транспорту, і пересікаються у цій точці.
В рамках реалізації проєкту “Zaporizhzhia Public Space” організатори створили відкритий і доступний для всіх категорій населення публічний простір під відкритим небом, розподілений для комфортної роботи, відпочинку, занять спортом, творчістю тощо на відповідні зони. Кожна зона  є  центром тематичних подій: творчих вечорів, фестивалів, конкурсів, змагань, освітніх заходів, що сприятимуть підвищенню рівня залученості мешканців Запоріжжя до соціальних процесів. Також велика увага приділена розвитку локальних спільнот – їх підтримка та навчання.