Вчора ввечері мешканці Бердянська прийшли під стіни ТВК, яка відмовлялася реєструвати одразу дві політичні сили. Люди побачили у цих діях несправедливість, а тому вирішили прийти самостійно, щоб відстояти право на вибір для кожного мешканця міста. Загалом під стінами ТВК у понеділок ввечері було декілька сотень людей, повідомляють місцеві журналісти.

Люди вимагали від членів ТВК уникати упередженості й прийняти рішення стосовно реєстрації двох політичних партій – «Опозиційна Платформа — За Життя» та «Наш Край». Люди обурювалися вибірковості комісії, партію “За майбутнє”, яка порушила гендерну квоту, а далі вдалася до написання нових списків, що не відповідають рішенню на конференції, комісія зареєструвала, а от вище вказаним політичним силам відмовила, фактично — без законних підстав.

Присутні на заході розповіли, що більшість членів комісії — люди ексмера Бердянська Валерія Баранова, а тому, з їх точки зору робить лише те, що йому вигідно. Бердянці в соціальних мереж припустили, що таким чином комісія хоче саботувати участь цих партій у виборах, навмисно підвівши себе під розпуск ЦВК. В такому випадку новий склад комісії вже просто не встиг би зареєструвати партії, що залишилися.
Однак, на засіданні ввечері, 28 вересня, члени комісії все-таки проголосували за реєстрацію цих двох партій, попередньо пройшовши через «коридор ганьби» і крики «ганьба» від обурених містян.
Показовим для вчорашнього протесту було те, що під стіни ТВК прийшли й чоловіки й жінки різного віку та статусу.