Курсанту Євгенові Скоробогатьку було 27 років. У нього залишилася дружина Ліза. Сам Євген родом із села Терпіння Запорізької області. У сільраді розповіли, що про його загибель першою повідомила бабуся, яка живе в Криму, вона побачила ім’я в списку й зателефонувала батькам, пише ОБОЗРЕВАТЕЛЬ. 

“Батько Жені служив в АТО, його старший брат теж військовий. Мама працює у нас у школі-інтернаті вчителькою. Дуже хороша сім’я, і ось таке горе”, – кажуть у сільраді.

Дуже переживають через смерть Євгена і в місцевому колегіумі “Джерело”, він закінчив його в 2010 році.

“Спочатку ми не хотіли вірити в те, що Женя загинув. Дивилися новини, десь промайнула інформація, що в літаку був наш односельчанин. Але думали, що помилка. Але потім про це повідомив його батько… Я взагалі не уявляю, як батькам пережити таке горе”, – поділилася з нами класна керівничка Жені Анна Куніцина.

У школі Євген захоплювався історією, посідав призові місця в конкурсах МАН, ходив у гурток туризму.

“Але ще навчаючись у школі, хотів літати. Він не відразу здійснив свою мрію. Спочатку навчався програмування, але потім усе ж таки пішов у льотне”, – розповіла вчителька.

“Женя Скоробогатько – людина просто геній у своїй справі. Саме з ним під час нашої першої льотної практики ХАЗ-30 нам не пощастило – і ми були списані під початок 3-го курсу. Це було дуже боляче і прикро. Ми підтримували один одного як могли. Разом із Женею після списання хотіли перевестися в 3-тю групу до штурманів. Але куди мені було до нього. Звичайно, взяли його. Але тепер у мене в голові не вкладається, що сильні навички і твоя крута характеристика відібрали в тебе життя”, – написав його товариш по навчанню в льотному виші Сергій.

За попередньою інформацією сьогодні в Універсиатеті імені Кожедуба планують провести церемонію прощання.