Після авіакатастрофи під Чугуєвим в Україні призупинили польоти  на АН-26, а людей, які організовують їх для курсантів у Харкові тимпасово відсторонили.  До 25 жовтня урядова комісія має відзвітувамти про результати розслідування вжахливої трагедії, яка забрала 26 молодих життів.

Борт, який розбився в Харківській області, мав наліт від початку експлуатації майже 6000 годин. Його призначений ресурс – 20000. Тобто, як стверджують урядовці, він виробив майже 30% свого льотного часу. Літакові було 43 роки.

І його двічі капітально ремонтували. Після останнього технічного огляду двигуна, спіробітники компанії “Мотор Січ” продовжили час експлуатації борту до червня 2021 року без капітального ремонту. Не зважаючи на сулідний вік цього літака та майже 600 годин в небі понаднормово, виробник двигуна дозволив використовувати борт надалі, у тому числі для навчання курсантів.

Чи це стало причиною трагедії, сподіваємо стане відомо після вивчення бортових самописців та детального аналізу трагедії. Втім, вже сьогодні відомо, що Ан-26, який взазнав катастрофи часто був несправним, а двигун бувало відмовляв. Про це розповіла на усю країну матір загиблого пілота Ашрафа Мсуї.  Жінка зізналася – син розповідав про кнесправності і був свідомий того, що літак може бути ненадійним.

Журналісти телеканалу 5 канал розповіли, що відомо про цю модель літака. а зокрема борт, що розбився у ідійсно чорну для України п’ятницю.