Реконструкція скверу піонерів, що в районі ринку Анголенка наближується до завершення. Ймовірно за тиждень до виборів відбудеться офіційне відкриття оновленого скверу.

Вартість реконструкції обійшлася міському бюджету близько 17 млн грн. Активна фаза реконструкції почалася цієї весни. Тепер же підрядники та представники профільних міських служб відзвітували про зроблене і терміни завершення реконструкції, повідомляється на сайті міської ради.

– Реконструкція йде згідно з графіком. Ми вже завершили укладання тротуарної плитки, встановлення лавок та вуличних ліхтарів. Також висадили зелені насадження та газони, залишилося тільки оформити клумби біля скульптурної композиції. З приводу самої композиції – вже встановили першу пару фігур з п’яти. Решта зараз у процесі доопрацювання, і вже через тиждень теж будуть встановлені, – розповів головний інженер фірми генерального підрядника Віктор Ніколаєвський.

За словами підрядників, скульптурний ансамбль буде точно відповідати оригіналу 1953 року. На постаменті будуть п’ять пар фігурок, які символізують єдність п’яти континентів. У вечірній час скульптури будуть підсвічуватися – для цього вже встановлено спеціальне обладнання. Також після закінчення монтажу навколо скульптур висадять квіти й чагарники.

Ще однією фішкою скверу Піонерів стане археологічна знахідка, яка була виявлена під час реставраційних робіт. Це сходи до лавок Нижнього Гостиного ряду торгових рядів, який знаходився по вул. Поштовій. Ця знахідка 1873 року побудови. Тут завершуються роботи, які дозволять встановити над пам’яткою спеціальне скло. Всі бажаючі зможуть побачити її з оглядового майданчика, який також облаштують.