Міську команду очолив голова Запорізької міської організації партії «Європейська Солідарність», лідер фракції «Європейська Солідарність» в Запорізькій міській раді Олександр Константинов.

«Я особливо гордий тим, що сьогодні можу представляти команду, яку «Європейська Солідарність» веде на місцеві вибори в Запоріжжі!

Це команда справжніх професіоналів, відданих патріотів України й рідного Запоріжжя. Сьогодні ми всі зібрались тут: військові, волонтери, підприємці, лікарі, вчителі, науковці, інженери аби сказати всім: нам є різниця, яким буде наше рідне місто. І ми готові до послідовної кропіткої праці над тим, аби зробити Запоріжжя насправді європейським!», – сказав під час виступу Олександр Константинов.

До міської команди «Європейської Солідарності» долучився  Олександр Лобас  –   учасник російсько-української війни на Донбасі, командир героїчного 37-го мотопіхотного батальйону територіальної оборони, що був створений в Запорізькій області. Організатор  Народної Самооборони – добровольчого  підрозділу, який діяв  у Запоріжжі з  лютого 2014-го року, протистояв  навалі проросійських «тітушок» в Запоріжжі. Зі сцени він звернувся до запоріжців із закликом згуртуватися проти проросійського реваншу.

«Як колись в 2014-му році ми об’єднались, щоб  протидіяти спробам створити тут «запорізьку народну республіку». Люди за своїм бажанням піднялися, створили самооборону. Створили блокпости, надавали допомогу  військовим частинам, які виходили на схід.  Зараз у нас виникає така ж сама проблема , і треба щоби патріотично налаштоване населення Запоріжжя об’єдналося та не допустило реваншу проросійських сил. Нагадую одне – всі з 14-року пам’ятають, що Запоріжжя –  це «місто з яйцями». І треба це нагадати знов», – сказав Олександр Лобас.

В Запорізьку міську раду від «Європейської Солідарності»  балотуватимуться Галина Гончаренко, волонтер російсько-української війни, директор   благодійного фонду «Майбутнє Запоріжжя» та керівник  Волонтерського центру «Солдатський привал»,  та Олена Ярошенко – військова волонтерка, співзасновниця благодійного фонду «Лебедія» .

«Віра, мова та армія –  це найголовніше для моєї країни. Незалежність, воля, закон, та квітуча Україна  завжди була лейтмотивом «Європейської Солідарності», і я з цим повністю згодна, це моє, й тому я тут, – зазначила Галина Гончаренко, – Я пишаюсь  бути серед команди цієї політичної сили.   Я знаю, що в нашій політичній силі Запоріжжя зібралися люди, для яких порядність, гідність та честь –  не пусті слова. Я знаю: це  самодостатні, досвідчені люди, патріоти України, з великим  професійними здобутками. Ми  зможемо працювати так, щоби  наше місто стало найкращим. Я знаю –  довіра –  це те, що дорого коштує. І  для мене справа честі цю довіру виправдати. Ми переможемо!», – заявила волонтерка.

За словами волонтерки Олени Ярошенко, вона прагне, аби Запоріжжя було комфортним, безпечним та справді європейським містом.

«Я все життя мешкаю в Запоріжжі, воно моє рідне місто, і мені дуже боляче бачити, що в ньому кожен день  трапляється. Я хочу, щоби  мій син жив у цьому місті і не хотів нікуди з нього їхати» –  зазначила Олена Ярошенко.

До складу міської і обласної команди «Європейської Солідарності» також увійшли  депутат Запорізької міської ради,  заступник голови фракції, співвласник «Багатопрофільної Клініки Святого Миколая» Микола Белий, голова Запорізької обласної ради ветеранів АТО Андрій Хімічев, завідувачка кафедри українознавства Запорізького національного університету, письменниця, голова Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України, заступник голови Запорізької обласної організації всеукраїнського товариства «Просвіта» Ольга Стадниченко, ветеран АТО, учасник російсько-української війни на Донбасі,  призер міжнародних спортивних змагань «InvictusGames» Євген Олексенко, волонтерка, член управи Запорізького відділу ВГО «Союз українок» Надія Мороз, шеф-редактор інформаційного агентства «Forpost» Олег Чернов та інші відомі запоріжці.

«Європейська Солідарність» згуртувала  й патріотів, які раніше представляли інші демократичні політсили. В команді «ЄС» на місцеві вибори йдуть депутат Запорізької міської ради, ветеран АТО, захисник Донецького аеропорту,  відомий запорізький   науковець В’ячеслав Зайцев, депутат Мелітопольської міської ради 7-го скликання, директорка Агенції розвитку Мелітополя Ірина Славова, педагог, програмна менеджерка, співзасновниця ГО «Центр соціального розвитку «Ініціатива» Ярослава Братусь. Вони зазначають, що «Європейська Солідарність» сьогодні – єдина опозиційна сила, яка здатна відстояти українські цінності

Делегати конференції  одностайно підтримали команду  кандидатів «Європейської Солідарності» до Запорізької місцевої ради та на посаду міського голови Запоріжжя.