Минулого тижня стало відомо, що у палаці Піонерів від коронавірусу помер співробітник. Збентежені місцеві жителі та депутати міськради підняли питання халатності директорки театру до карантинних обмежень, адже в закладі планують провести Khortytsia Freedom.

З 8-го вересня театр офіційно оголосив про вихід на карантин, проте вже 18-го – планується показ вистав. Заклад не витримав 2 тижні карантину і вже готовий працювати.

Депутат міськради Андрій Согорін у соцмережах підняв питання приховування інформації про смерть працівниці театру саме від коронавірусної інфекції. Дійсно на сайті театру немає інформації, що працівник театру помер від COVID-19.

Андрій Согорін, посилаючись на власні джерела в міській разі повідомив, що влада вирішила приховати ситуацію, бо ж щоб заробити додаткові бонуси перед виборами суспільтву мають забезпечини гуляння.

Вчора перевірив факт приховування інформації про випадок коронавірусу та смерті співробітника Запорізького місцевого…

Опубліковано Andrey Sogorin Середа, 16 вересня 2020 р.

Відтак директорка закладу Людмила Маринюк відреагувала на допис виправданнями та звинуваченнями, що вся інформації була на сайті. Варто зазначити, що жодне повідомлення на сайті не містило інформації про причину карантину, причину смерті працівника та те, яким чином проходитиме карантин і які заходи профілактики прийняті закладом.

Доброе утро всем! Только что прочитала ложную информацию, которую разместил на своей странице Андрей Согорин! Кстати,…

Опубліковано Lydmila Marinyuk Середа, 16 вересня 2020 р.

Коментаторів, які ставили питання, щодо протиепідемічних заходів у театрі – відправляли шукати інформацію в МОЗ.

Місцеві жителі обурюються, що 13 вересня в театрі провели День відкритих дверей для дітей. Хто і де проводив підготовку до заходу, якщо всі працівники на самоізоляції, а сам заклад – закрито на карантин – на сайті не повідомляється, як і в повідомленнях директорату.

Опубліковано Lydmila Marinyuk Пʼятниця, 11 вересня 2020 р.

В МОЗ поки що не коментують ситуацію стосовно даного випадку та не дають оцінки безпечності проведення масового заходу в закладі, який мав би бути зачиненим.

Нагадаємо, що в Запоріжжі зареєстрували 80 нових випадків COVID-19. За добу зареєстровано 2 летальних випадки. Одужавших немає.