Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що готовий ініціювати зміни до постанови Кабміну про посилений карантин.

Про це міністр заявивв під час брифінгу.

“Була відверта розмова протягом 2,5 години. Мета була одна – прибрати будь-які політичні речі. Тому що мова йде про здоров’я і життя громадян. Для нас дуже важливо, щоб всі ці заходи, які ми пропонуємо, щоб їх виконували. Крім того, контроль за дотриманням цих заходів відповідно до законодавства та реалій нашого життя може бути проконтрольований саме органами місцевого самоврядування. Ми домовилися по багатьох позиціях, що саме ми будемо робити”, – розповів Максим Степанов.

Міністр також заявив, що готовий ініціювати зміни до постанови уряду про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів.

Своєю чергою мери міст підтримали, що в Україні зараз не повинні проводити будь-які масові заходи. Крім цього, потрібен контроль громадського транспорту, контроль ринків та інших закладів.

“Ми готові все це підтримувати заради єдиного – щоб ми зупинили Covid-19, щоб ми могли його перемогти. Упевнений, що спільними діями ми в змозі це зробити”, – підсумував Максим Степанов.