За попередню добу в Запоріжжі та області зареєстровано 30 нових випадків зараження COVID-19. Погіршується епідемічна ситуація у в гуртожитку медичного університету, де виявили спалах захворювання. Станом на ранок 2 вересня зараз там 82 підтверджених випадків інфікувань. Про ситуацію звітує обласний лабораторний центр МОЗ України.

За останню добу в області зареєстровано 30 нових випадків захворювання на COVID-19 (м. Запоріжжя – 4,  м. Мелітополь – 1, м. Бердянськ – 2,  Вільнянський р-н – 1, Запорізький р-н – 4,   Веселівський р-н – 7, Токмацький р-н – 5, Василівський р-н –1, Бердянський р-н – 1, Мелітопольський р-н – 1, Новомиколаївський р-н – 1, Приморський р-н – 1, Розівський р-н – 1). Одужало  за добу 63 особи. Летальних випадків за добу не зареєстровано.

У лабораторному центрі також повідомляють, що внаслідок «заносів» COVID-19 в дорослі та дитячі колективи постійно реєструються випадки захворювання на коронавірусну інфекцію на підприємствах, в різних закладах та установах області. По всіх випадках проводиться епідеміологічне розслідування, визначається коло контактних, які спостерігаються лікарями протягом 14 діб в режимі самоізоляції, лабораторно обстежуються і тільки після закінчення медичного спостереження та отримання негативних результатів лабораторного обстеження допускаються до роботи або відвідування дитячого закладу. У всіх вогнищах в повному обсязі здійснюються дезінфекційні та необхідні протиепідемічні заходи.

Як повідомлялось раніше, 30.08.2020 у Веселівському р-ні зареєстрована групова захворюваність на коронавірусну інфекцію. Станом на 02.09.2020 захворіло 11 осіб. Перший випадок виявлений у працівника Веселівської селищної раді 28.08.2020, при обстеженні контактних (26 осіб) за місцем роботи та проживання виявлено 6 хворих. По виявленим хворим визначені додатково 34 контактних осіб, всі лабораторно обстежені методом ПЛР. За результатами частково проведених досліджень станом на 02.09.2020 виявлено ще 4 хворих, інші дослідження в роботі. Проводяться всі необхідні протиепідемічні заходи, в т.ч. заключна дезінфекція за місцем роботи та проживання виявлених хворих.