Учора, 31 серпня, в центрі Токмака на двох патріотів та ветеранів АТО накинулись місцеві українофоби. Серед нападників був чинний депутат Токмацької міської ради Сергій Капінус від політичної партії “Опозиційний блок».

Причиною стало зауваження хлопців щодо розпочатої агітації партією «Опозиційної платформи «За життя» . Зокрема розгорнутих нею наметів. У той час як виборчий період, згідно із рішенням ЦВК  розпочинається з 5 вересня, ОПЗЖ вже повним ходом агітує у кількох локаціях.

Прохання хлопців не допомогло і молодики викликали поліцію, яка почала складати протокол за фактом заяви. Закінчилось все тим, що в присутності поліцейських чоловіки накинулись на хлопців з кулаками.

Один з постраждалих – голова організації учасників АТО та ветеран АТО Геннадій Баздир. Чоловіка забрала швидка допомога і наразі він знаходить в лікарні. Обидва постраждалих – члени політичної партії “Європейська Солідарність”.

Геннадій наразі знаходиться в лікарні, медики констатували підозру на струс мозку. З лікарняного ліжка хлопець записав відеоповідомлення в якому детально розповів про події вчорашнього дня.

За словами Геннадія, Олександр Пуляєв, який знаходився біля намету, після зауваження почав провокувати його, закликаючи вирішити конфлікт «по-чоловічому». Всі «пропозиції» були записані і коли чоловік це зрозумів – почав розмахувати кулаками та пошкодив камеру.

«Після того як Олександр побачив, що камера пошкоджена, він трохи відступив. Тоді, я зміг дістати телефон і почав знімати на нього, у цей час просив поліцію зупинити його протиправні дії. Правоохоронці дуже «вяло» реагували, у підсумку Олександр знов почав йти в мій бік, напевно щоб забрати вже телефон. Коли я це побачив, то дістав газовий балончик і бризнув в обличчя, але це не допомогло. Вони вдвох розкидали поліцейських як кошенят, які намагались їх затримувати. І потім напали на мене. Але на тому не закінчилось – прибігла їхня хвора. Серед них був Лисак, Капінус та інші. Всі разом ще раз почали бити мене. Вони зовсім не реагували на крики поліції та зауваження», – розповів у відеозверненні Геннадій.

Чоловіки почали бити Геннадія, і навіть коли той впав на землю – не зупинились. Компанія припинила лише після прибуття допомоги правоохоронців і друзів хлопця. Під час сутички телефон постраждалого випав з кишені і його підібрали нападники. Чи збережуться там відеофайли – Геннадій дуже сумнівається. Проте, на відео з камери чітко видно, як Пуляєв сам перейшов до фізичних дій.