Вчора, на сесії Запорізької міської ради розглянули та прийняли програму компенсації відсотків на іпотечний кредит на житло коштом міського бюджету.

Прогнрама передбачає  здешевлення кредитів на придбання чи будівництво житла у Запоріжжі за рахунок коштів бюджету міста для тих категорій громадян, які відповідно до законодавства, потребують поліпшення житлових умов:

  • громадяни, які на підставі статті 34 Житлового кодексу Української РСР перебувають на квартирному обліку;
  • громадяни, у яких відсутня на праві власності житлова площа, та члени їх сімей, у яких відсутня на праві власності житлова площа, за умови, що такі особи та члени їх сімей не мали у власності житлової площі протягом останніх трьох років до моменту звернення;
  • громадяни, які мають у власності житлову площу, що не перевищує 9 кв. метрів на одного члена сім’ї;
  • громадяни, які проживають у гуртожитку, що підтверджується довідкою про реєстрацію місця проживання особи на кожного члена сім’ї, виданих виконавчим органом;
  • громадяни, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення Запорізької міської ради.

Запоріжці зможуть отримати часткову компенсацію процентів за іпотечним кредитом. Компенсація визначається у розмірі не більше облікової ставки Національного банку України, яка діє на день укладення кредитного договору між позичальником та банком. Надається компенсація на 5 років, але не більше терміну дії кредитного договору та самої програми.