Вчора, на сесії Запорізької міської ради депутати підтримали інінціативу нагородити званнями “Почемний громадянин Запоріжжя” чотирьох запоріжців.

Звання отримали: Сергій Борисович Бєліков, Олександр Степанович Головко, Леонід Семенович Ключик, Юрій Михайлович Колесник.

  • Олександр Головко – на початку 2000-х протягом 8 років займав посаду Запорізького міського голови. Став першим мером, якого обрали на основі голосування громадян, адже до 1994 року міського голову обирали депутати міської ради. Олександр Степанович має великий досвід у політиці, веденні бізнесу та розвитку підприємництва. Наразі є президентом Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал».

Отримує звання «Почесний громадянин» за вагомий особистий внесок в соціально-економічний, культурний розвиток міста Запоріжжя, підвищення статусу міста на державному та міжнародному рівні.

  • Леонід Ключик – директор дитячо-юнацької спортивної школи «Металург Запоріжжя» з футболу (2009-2019). За його ініціативою в кожному районі міста проводяться дитячі футбольні свята в звичайних школах, де спеціалісти знаходять нові футбольні таланти.

До цього Леонід Семенович був практикуючим футболістом, грав у багатьох вітчизняних командах, у тому числі й у запорізькій. Чемпіон України 1970 року.

Звання «Почесний громадянин» надано за активну діяльність та участь у реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту, вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію футболу у місті Запоріжжі та Україні.

  • Юрій Колесник – ректор Запорізького державного медичного університету, доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, відомий вчений у галузі патологічної фізіології, засновник визнаної в Україні та за кордоном патофізіологічної школи. Автор більш ніж 400 наукових робіт, 3 монографій, 32 патентів України, підготував 6 докторів і 11 кандидатів медичних наук, зараз здійснює керівництво 3 докторськими і 3 кандидатськими дисертаціями.

Нагорода призначається за видатні заслуги в галузях науки, медицини, освіти, значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-освітній розвиток міста Запоріжжя, укріплення міжнародного іміджу та піднесення статусу міста Запоріжжя.

  • Сергій Бєліков – в.о.ректора Національного університету «Запорізька політехніка», доктор технічних наук. Голова ради ректорів Запорізького вузівського центру. Віце-президент Запорізького союзу промисловців і підприємців «Потенціал». Заслужений працівник освіти України.

Звання «Почесний громадянин» присвоюється, враховуючи його вагомий особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток міста Запоріжжя, підвищення статусу міста на державному та міжнародному рівні.