Відомий український музикант Олександр Положинський вчора публічно відмовився від нагороди “За заслуги ІІІ ступеня”, яку йому хотів вручити Зеленський.

Про своє нагодження Олександр Положинський дізнався на Марші захисників, там, судячи з усього, його увагу звернули на Указ Президента про нагородження до Дня Незалежності. Музикант одразу відреагував на такий “подарунок” у соціальних мережах, назвавши його знущанням.

Я навіть не знаю, як на це правильно реагувати. Всі свої важливі нагороди я вже отримав, а це – наче якесь знущання. Ще й пісню взяли в якесь попурі, мене не спитавши. ? Є якась процедура офіційної відмови? – пише Олександр Положинський.

Трохи пізнішу він записав відеозвернення до президента, мовляв – я знаю, що ви любите такий формат, тож вважайте це офіційним зверненням.

Музикант пояснив, що йому достатньо тих офіційних та неофіційних нагород, які він вже отримав, у тому числи простих щирих подяк без публічності та пафосу. Також він рекомендував Зеленському приберегти нагороди для тих, хто дійсно цього заслуговує й назвав прізвища: Андрія Антоненка, Яни Дугар та Юлії Кузьменко. Окрім цього Положинський нагадав, як під час брифінгу Президента раніше згаданих осіб назвали вбивцями без суду та слідства.

Офіційне звернення. Сподіваюся, Володимир Зеленський матиме можливість його подивитися.

Опубліковано Олександром Положинським Понеділок, 24 серпня 2020 р.