У своєму Телеграм-каналі митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука (Коваленко Андрій В’ячеславович) РПЦ зробив заяву з приводу проведення «ЗапоріжжяПрайд-2020», який має відбутися вже 20 вересня.

Прогнозовано він виступив проти проведення мітингів, де братимуть участь люди, які належать до ЛГБТ-спільноти. Й абсолютно очікувано, що очільник РПЦ не омине можливості чергового піар приводу.

«Грішити чи ні — це право вибору кожної людини, але наш борг, як вірних чад Божих, донести до громадськості розуміння убивчої небезпеки для душі цього  гріха», – пряма мова з повідомлення Луки.

Також він розмірковував над тим, що не всім варто надавати рівні права, які гарантує Конституція України своїм громадянам. Мова зараз йде про мирні зібрання.

«Конституційне право на мирні зібрання не може поширюватися на демонстрацію нечесті і пороку. Використовуючи таку логіку розуміння права, можна тоді виступати і з ініціативою проведення парадів корупціонерів, брехунів, перелюбників, злодіїв, убивць і т.п., тому що і вони хотіли б суспільного схвалення їх свободи вибору і можливості грішити», – слова митрополита.

Священнослужитель звернувся до влади міста з проханням: «не сприяти поширенню і популяризації гріха у нагому місті».

Ми звернулися до учасників оргкомітету ЗапоріжжяПрайд-2020:
Архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука заявляє, що підтримка ЛГБТ-руху приведе до знищення України. Дивно чути таку заяву від людини, яку неодноразово звинувачували у зв’язках із країною-агресором. «Пропаганда гомосексуалізму», «загниваючий Захід» і «традиційні цінності» – це типова риторика влади РФ. Нам прикро чути, що для Луки конституційне право розповсюджується не на всіх громадян. Після цього одразу згадуються часи правління Януковича, коли мирні зібрання жорстоко розганялися. Подібне ми бачимо і зараз у Білорусі – коли одна людина вирішує, хто може висловлювати свою думку. Наш прайд – можливість показати, що всі люди різні, але рівні – зокрема, перед законом.

Зазначимо, що митрополит Лука сам неодноразово потрапляв у скандали. Минулого року, коли з’явилася інформація про затримання його помічника Євгена Кугатова, чоловік заявив, що знав про наркозалежність свого підлеглого. Таким чином, підтвердивши інформацію про затримання Кугатова під час отримання посилки через «Нову пошту», де знаходилися наркотики.

«Я знав також й про його наркозалежність. Проте я бачив і його покаяння, та його бажання позбавитися від цього недуга. Зі свого боку я робив все можливе для того, щоб допомогти йому в цьому»

Виступав проти визнання Православної церкви України, й т.і.

Читайте по темі:  ЗАМІСТЬ КАРНАВАЛІВ – АКЦІЯ ЗА РІВНІ ПРАВА: ОРГАНІЗАТОРИ “ЗАПОРІЖЖЯПРАЙД” СПРОСТУВАЛИ ДЕЯКІ ПОБОЮВАННЯ