Про це стало відомо журналістам «Суспільного» посилаючись на відповіді на запит Міністерства закордонних справ.

У Білорусі зараз проходять протестні акції, учасники не згодні з результатами виборів (за даними екзит-полу переміг Олександр Лукашенко – 79,7%). Силовики контролюють ситуацію, іноді навіть застосовують силу до протестувальників. За подіями спостерігає ледь не увесь світ, у тому числі, українське суспільство. Наші журналісти активно висвітлюють останні новини сусідів, за що іноді страждають. Стало відомо про факт побиття українського фотокореспондента агентства Associated Press. Його з незначними ушкодженнями доставили до медзакладу.

«Після надання допомоги у той же день він був виписаний. До посольства не звертався», – розповіли журналістам «Суспільного» в пресслужбі Міністерства закордонних справ.

Також стало відомо, що у місті Вітебську затримано 9 громадян України. Зазначено, що за «адміністративне правопорушення». Після того, як втрутилося наше посольство, людей вдалося звільнити.

Нагадаємо, у Мінську після закриття виборчих дільниць на проспекті Незалежності почали збиратися місцеві мешканці. Того ж дня до Адміністрації президента підігнали автозаки, водомети, армійські вантажівки й т.і.