Про небезпечний вплив амброзії на здоров’я людини запоріжці знають не з розповідей. Щорічно кількість містян з алергічними реакціями збільшується, пік – серпень та вересень, коли амброзія квітне та випускає отруєний пилок. Поєднання пилку з важкими металами, які для Запоріжжя вже є “нормою” дає досить небезпечну концентрацію. Як наслідок, алергологи повідомляють невтішну статистику, яка має динаміку до розвитку.

До боротьби з карантинною рослиною підключилася навіть міська влада, але як у більшості випадків, це дало зловживання, а не результат. Навіть у методах боротьби знаходять фінансову вигоду міські чиновники, у той час, як місцевий активіст Микола Ралик на власному досвіді показав – найбільш ефективний та дешевий спосіб – виривання амброзії. Пан Ралик є алергіком, а тому власноруч очистив територію біля своєї роботи та дому від небезпечної рослини. Міська влада ж хоче боротися хімічним методом, є підстави вважати що через бажання закуповувати препарат для боротьби у “своїх”.

Свого часу  міська влада оголосила про старт програми – місто без амброзії та звітує про окремі ділянки, на яких наче амброзію знищили. Після кожного звіту Ралик перевіряє ефективність роботи власноруч і часто виявляє, що зона без амброзії лише на папері. Цього разу зарослі амброзії активіст виявив під вікнами пологового будинку на вулиці Новгородська, що на Бабурці.

Газон поряд з пологовим будинком на Новгородські в амброзії. Керівництво цієї установи не виконує протокольне доручення робочої групи по боротьбі з амброзією, згідно якого лікувальні заклади мають бути територіями без амброзії. Я двічі оприлюднював факт ігнорування правил благоустрою на цій території. Інспекція з благоустрою Запорізької міської ради склала протокол за це порушення. А віз і нині там. Місту потрібен чіткий алгоритм дій на бездіяльність по знищенню амброзії для всіх. Коли він буде оприлюднений і коли біля пологового будинку зникне амброзія? – пише Микола Ралик

Газон поряд з пологовим будинком на Новгородські в амброзії. Владимир Буряк. Официальная страница городского головы…

Опубліковано Миколою Раликом Неділя, 9 серпня 2020 р.

Читайте також: У ЗАПОРІЖЖІ, В ЛЮДНОМУ МІСЦІ РОЗСТРІЛЯЛИ ЧОЛОВІКА – ВІДЕО

КОМПАНІЯ АЛЬТКОМ, ЯКА ЗАБРУДНЮВАЛА РІЧКУ НА ЗАПОРІЖЖІ ПУБЛІЧНО ВИБАЧИЛАСЯ

У ЗАПОРІЖЖІ ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ДОРОГУ ДІВЧИНУ, ЯКА СПАЛИЛА СЕБЕ ПІД ХРАМОМ