Аліна Петрашин, що є дружиною чоловіка, якого два дні тому підстрелили в Запоріжжі розповіла журналістам Регіонньюз про здоров’я постраждалого та дії родичів нападника.

Злочин відбувся в Аліни на очах, жінка переконана – нападник мав чіткий намір добити її чоловіка, бо ж цілився точно та двічі перезаряджав пістолета. А коли вже поранений Валерій кинувся тікати, нападник погнався за ним.

Все трапилося на моїх очах у дворі будинку на Металугрів, 16, тут нападник мешкає, в нас у цьому будинку квартира, інколи заїжджаємо сюди. За кілька днів до  злочину між моїм чоловіком та нападником був конфлікт через парковку, він вичерпався і всі наче забули. Але через кілька днів нападник вийшов зі зброєю в руках і напав на Валерія. Як усе почалося я не знаю, вибігла коли мій чоловік вже отримав два постріли і самотужки викликав поліцію та швидку. Підстреленим він кинувся тікати, а озброєний чоловік погнався за ним і здійснив ще кілька пострілів, усього було шість потраплянь, дві кулі пробили легені, одна зачепила серце. Після приїхала поліція і наздогнала стрілка в районі Макдональдс. Ми поїхали до лікарні.

Спершу Валерій був у медикаментозному сні, коли небезпека минула нас перевели до відділення інтенсивної терапії. Зараз життю наче нічого не загрожує, є надія що одужає повністю.

Аліна розказала, що не знала раніше нападника, але є інформація що він акушер-гінеколог, який навіть на прийомі пацієнтів поводиться агресивно.  Вона також розказала, що родичі стрілка намагаються зробити картинку для суду наче вони допомагають у лікування Валерія.

“Жодної допомоги від родити нападника ми брати не будемо, але вони вже в соціальних мережах демонструють чеки з аптек, наче купували Валерію ліки. Я стверджую, що факту фінансової допомоги чи отримання від них ліків не було. Вони не допомагають і не будуть, бо ми цього не приймемо. Нехай відповідає  сповна за свою агресію і спробу вбивства. Добре, що Валерій йде на поправку, але якщо ця людина неадекватна, то вона рано чи пізно повторить спробу і тоді вже може досягнути свого” – каже Аліна Петрашин.

Сім’я наразі приймає фінансову допомогу лише від близьких людей, про збір коштів не оголошували.