Сьогодні вдосвіта запоріжців шокувала новина про виявлене спалене тіло молодої дівчини на території біля католицького Собору.

У поліції розказали, що о 04:00 надійшов виклик з повідомленням про самогубство молодої дівчини. Журналісти Регіонньюз поговорили з адміністрацією храму, охоронець якого викликав поліцію і бачив на власні очі як горить Анастасія.

” Сторож почув сильний неприродний крик і одразу глянув на камери, щоб визначити, що відбувається і де саме. Побачив палаючу людину, вона була не на території храму, а за межами. Після, одразу вибіг на вулицю, але поки добіг, то рятувати вже не було сенсу, бо дівчина згоріла. Він викликав поліцію, патрульні прибули дуже швидко, до 5 хв. Разом подивилися записи з камер відеоспостереження, на них видно, як дівчина чинить самогубство” – розказали у храмі.

Дописи у соціальних мережах на сторінці загиблої дівчини натякають на те, що вона була католичкою, зокрема там багато картин релігійного характеру, світлини з Папою римським Франциском другим.

Самоспалення

Самоспалення

Самоспалення Самоспалення

Втім, настоятель храму Ян Собіло каже – ні дівчина, ні її батьки не служили в Соборі й не були парафіянами католицької церкви.

“Наскільки нам відомо дівчина щиро хотіла стати католичкою, але її батьки були православними, вони наче служать у храмі поблизу Міської лікарні №5. Їй було 24 роки, кажуть , що за життя вона була веселою та привітною. Важко збагнути в якому психологічному стані була дівчина, коли йшла на цей крок ” – розказав настоятель Ян Собіло.

Якщо Анастасія дійсно хотіла стати католичкою, то мабуть хотіла б, щоб похоронили її священики католицького храму. Отець Ян каже, що це можливо.

“Якби родичі звернулися, то ми б не відмовили. Православні не хоронять зі священиками тих, хто вчинив самогубство, в католиків такого правила немає, бо ж ми не знаємо про психологічний стан людини, яка наклала на себе руки. Можливо в людини були психологічні розлади і вона не була свідома того, що чинить. Тому ми хоронимо і відспівуємо всіх і віддаємо на суд Божий” – розказав отець Ян.

Поліція наразі проводить розслідування за даним фактом. Напевно найближчим часом суспільство дізнається нові факти та обставини, але вже ніколи ніхто не дізнається, що було в молодої, вродливої та веселої дівчини на душі, коли вона прийняла рішення померти в муках.