Аварійний будинок  по проспекту Соборному, 234, за словами прес-служби міської ради, під повним контролем усіх відповідальних служб. Міська влада Запоріжжя запевнила містян,що осідання уповільнилося і ситуація стабілізується. Як тільки процес просідання зупиниться, будинок почнуть ремонтувати, за попередньою інформацією – коштом КП “Запоріжремсервіс”.

Комунальники, як запевняють в міськраді вжили першочергові заходи, щоб уникнути подальшої деформації будівлі. Зокрема в чотирьох квартирах третього під’їзду були встановлені розвантажувальні стійки, які підтримують та не дають руйнуватися плитам перекриття. Була встановлена велика кількість дерев’яних та металевих опор під кожну несучу конструкцію. Паралельно з цим в третьому та другому під’їзді встановили маяки, і лабораторія діагностики КП «Запоріжремсервіс» проводить щоденні заміри ширини розкриття. Також раз на два дні вимірюють зміни та швидкість просідання конструкції.

Також провели технічний огляд внутрішньобудинкових каналізаційних мереж. Були виявлені дрібні недоліки. Зараз силами КП «Запоріжремсервіс» їх ліквідовують. Завтра будуть проведені повторні випробування мереж. Також, щоб покращити тиск холодного водопостачання до квартир, відновлюють другий ввід водопостачання.