Сьогодні в Запоріжжі відбулося засідання позачергової регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій регіону.  Основною темою було обговорення спалаху захворювання коронавірусною хворобою у Бердянську. В ході засідання прийняли рішення посилити карантин в Бердянську.

– На минулому засіданні було вирішено, якщо не вдасться досягти стабілізації епідситуації, то ми будемо вимушені запровадити нові обмежувальні заходи. Тому я ініціював позачергово зібрати нашу комісію. В цілому область відповідає усім вимогам впровадження адаптивного карантину. Втім, з початку липня у Бердянську різко погіршилась ситуація. У санаторії «Арктика» захворіло шість відпочиваючих. До того, з 11 до 15 липня захворіло дев’ять медиків, – доповів в.о. директора Обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Терехов.

З метою запобігання поширенню захворювання Бердянському міському голові доручено запровадити додаткові обмежувальні заходи та спільно з ГУ Національної поліції у Запорізькій області та підрозділами Національної гвардії України посилити контроль за виконанням на території міста постанови Кабінету Міністрів України № 392 «Про встановлення карантину».