З 1 липня прожитковий мінімум в Україні збільшився і зараз складає:

для дітей віком до 6 років – 1859 грн;
для дітей віком від 6 до 18 років – 2318 грн;
для працездатних осіб – 2197 грн;
для осіб, які втратили працездатність – 1712 грн.
У зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму управліннями соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах міста проводиться перерахунок розміру всіх видів державної допомоги без особистого звернення отримувачів допомоги.

З 1 липня змінено порядок розрахунку допомоги малозабезпеченим сім’ям, а саме: збільшено гарантований мінімум на дитину з 85% до 130% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. При цьому скасовано підвищення на 20% прожиткового мінімуму для кожної дитини та підвищення розміру державної соціальної допомоги на дітей до 13 та до 18 років у розмірі 250 та 500 гривень відповідно.

Крім того, з 1 липня збільшено максимальний розмір допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування: з 2 до 2,5 розмірів прожиткового мінімуму для дитини відповідно віку та для дітей з інвалідністю до 3,5 розмірів прожиткового мінімуму.

Перерахунок розміру зазначеної допомоги буде проводитись автоматично без звернення громадян,  повідомили на сайті Запорізької міської ради.