Петиція про поетапне зменшення кількості викидів в атмосферне повітря.  Станом на ранок 8 липня під петицією підписалися 798 мешканців Запоріжжя. Цих голосі достатньо для того, щоб питання розглянули на сесії Запорізької міської ради.

Автор петиції звернув увагу на те, що пересувна лабораторія за період з 08.01.2020 по 24.05.2020 р, в тому числі у вихідні та святкові дні, зафіксувала 388 фактів перевищення гранично допустимих концентрацій шкідливих речовин згідно звітам ДУ «ЗОЛЦ МОЗ України».

Тобто з початку 2020 року щоденно в місті Запоріжжя фіксується мінімум 1 факт перевищення максимальної кількість шкідливої речовини в одиниці об’єму або маси у водному, повітряному чи ґрунтовому середовищах, що впливає на здоров’я мешканців міста.
Також ці перевищення шкідливо впливають на загальну санітарно-гігієнічну ситуацію в м Запоріжжя.
У статті 11 Закону України “Про захист атмосферного повітря” вимагається наступне – якщо за результатами спостережень стану атмосферного повітря встановлено зони, де є перевищення нормативів екологічної безпеки – приймається рішення про поетапне зниження викидів забруднюючих речовин .

Вимагаємо від депутатів і адміністрації м. Запоріжжя звернутися до відповідних органів обласної і центральної влади з вимогою виконання вимог законодавства України та прийняття рішення про поетапне зниження викидів – йдеться в документі.

Вчора запорізькі еко активісти звернулися до депутатів Запорізької міської ради, щоб вони підтримали волю мешканців міста.